Nacierka 3 – Idealna do barbecue, żeberek, wieprzowiny

Wydrukuj przepis

Przepis na 4 osoby

Składniki:

2 łyżeczki Chile Chipotle lub chili

2 łyżeczki wędzonej papryki

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 łyżeczka suszonego oregano

2 łyżeczki suszonego tymianku

2 łyżeczki sproszkowanego czosnku

1 łyżeczka sproszkowanej cebuli

1 łyżeczka cukru trzcinowego

2 łyżeczki sproszkowanej gorczycy Colman’s

1 łyżeczka kuminu

3 łyżeczki soli

3 łyżeczki pieprzu

 

Wskazówka: Do tej nacierki polecamy tackę ze zrębkami do wędzenia na grillu nr 1 Równiny pływowe lub nr 3/Dolina z wieprzowiną.

Jak to zrobić:

Dobrze połącz składniki w mikserze lub blenderze i natrzyj nimi mięso.

Włóż mięso do torebki foliowej i odessij powietrze lub zawiń i odłóż do wystygnięcia.

Wieprzowina barbecue powinna nasiąkać przynajmniej przez 24 godziny.
Inne mięso może nasiąkać przez noc, jeżeli wolisz intensywniejsze solenie.
Inaczej potrzeba przynajmniej 1 godziny w lodówce.